Temeljem višegodišnjeg iskustva u području doprinosa demokratskoj političkoj kulturi, demokratskim procesima i institucijama, izborima i drugim oblicima građanskog sudjelovanja, GONG je u suradnji sa stručnim suradnicima iz obrazovnog sustava razvio obrazovne programe i materijale koji su na ovim stranicama dostupni u elektronskom obliku.

Možete izabrati teme koje vas zanimaju i pronaći materijale vezane uz njih među kojima su: prezentacije, publikacije, brošure, kvizovi znanja, video materijali i dodatni izvori informacija.

Uz materijale u elektronskom obliku, GONG redovito organizira obrazovne programe, osobito za učiteljice i učitelje, nastavnice i nastavnike te mlade. Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u edukativnim aktivnostima, možete se javiti na gong@gong.hr

Odgovorne, informirane i aktivne građanke i građani su temelj demokracije stoga i elektronskim putem nastojimo doprinijeti razvoju građanske kompetencije i podržati građansko sudjelovanje za bolje i pravednije društvo!

GONG je Centar znanja u području građanskog aktivizma i izgradnje demokratskih institucija društva u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva.

EDUKACIJSKI MODULI

IZBORI SE! Izbori i referendumi

GRAĐANIN, A NE PODANIK / GRAĐANKA, A NE PODANICA! Politička pismenost i sudjelovanje

EU PISMENOST – Učimo o EU

ČITAJMO IZMEĐU REDAKA – razvoj medijske pismenosti

IMAMO PRAVO ZNATI! Pravo na pristup informacijama

Javne politike – politika za nas